Din fundu curtii

Probabil stiti ironia fina si plina de subtitlitate de taranca proasta a ministresei elena. Fomeia asta cand vrea sa fie ironica demonstreaza exact nivelul intelectual si cultural a unei fete din plescoi. Ooooops, did i say that out loud?

Nah, whatever, se vede ca nu se pricepe la subtilitati, iar motivul este unul simplu: pentru o ironie subtila, pluri-echivoca e nevoie sa ai si un rodaj bun la creieras si ceva “bagaj de cunostinte”. Eh, las ca se pricepe la suptilitati.

Daca ei contra altora nu ii prea iese, altora le iese din plin. Ma refer la Sergiu Andon, care a trantit cateva din fundul curtii, pastrand un limbaj de gentleman perfect (citez din memorie):

Ii acord doamnei udrea nota 10 pentru pozitia fata de traian basescu (ref la pozitia femeilor in politica), ca un rasfat, pentru ca, in mod evident, este un raspuns la afirmatia domnului presedinte ca dumneaei nu are suficienta experienta de viata. Bineinteles, nu putem interperta afirmatia presedintelui in sensul licentios al expresiei, deoarece, dupa cum stim, doamna udrea este o persoana extrem de culta, cunoaste pluralul, compune corect genitivul, este chiar profesor universitar, dar cu siguranta nu se ridica la asteptarile domnului presedinte, acesta fiind o persoana cu o cultura deosebita; nu trebuie decat sa ne amintim afirmatiile dumnealui ca primul lucru pe care il facea cand ajungea intr-un port dupa saptamani sau luni pe mare era “sa mearga la biblioteca”. Ori de la atatea biblioteci in atatea porturi, nivelul domnului Basescu este in mod cert net superior doamnei udrea, de unde si vine afirmatia ca dumneaei nu ar avea suficienta experienta de viata.

Adica lovituri multiple, cu tinte multiple, din fundul curtii, de o finete pe care numai cunoscatorii o pot aprecia.

Parerea mea.

Advertisements

2 Responses

  1. Cum le zic io alora de se iau de limbaju’ meu colorat: Vezi sa nu ma superi, ca, fara sa pronunt cuvintele cu P si F, te fac sa plangi! Tare nea Andon! :-)))

  2. Dadadada. Faza e ca cand te iei de ei pe un ton fin si ironic iesemai rau. Adica mai bine, depinde de perspectiva.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: