Tata Omidu loveste din nou. Oracolul din Mogrimar a avut dreptate.

Am zis ca o sa pice. Mai mult, da unde data trecuta era diferenta de cateva voturi, de data asta au fost 18, asa ca sa fie siguri toti ca nu trece.

Indiciu pentru viitor: demonstratiile de strada par a fi tot mai ample. Spre deosebire de motiunea anterioara unde au fost cateva mii, acum au fost cateva zeci de mii. Si avem si prima arestare. Si prima victima.

Astept cu interes primavara, cu tot cu stevie, loboda si oaresce vodka, asa cum am discutat deja cu unii dintre voi.

Advertisements

15 Responses

 1. Nici macar sfantu’ Dimitrie fie el vechi sau nou, proaspat si inmiresmat, nu mai salveaza sticla aia de vodka la primavara
  Desi, unii vor bate de maine si mai aprig matanii decat pana acum.

 2. Cum zice si omu de mai sus predictia asta nu merita nici macar o bere. Daca ai mai mult de 2 neuroni e normal sa nu vrei guvern acu. Asteptam primavara……

 3. Sticla de vodka…. deci cat de egoist sa fii tu? Cat???

 4. deci propun sa-ti deschizi firma/pfa cu obiect de activitate prezicerea viitorului cel sumbru.

 5. @Dan – sticla aia de vodka oricum se da, asa ca oricum se bea, indiferent de cine castiga; nu ca-i frumos?

  @old an – ia vezi trendu, si vezi cum se aseaza el peste previziune; si ia vezi protestele de azi; nu ca-i frumos si devine tot mai frumos?

  @Evilvan – pai poti sa te bagi in joc, ba chiar esti calduros invitata; in asa fel impartim vodka aia oricine castiga; ATAT de egoist sunt 😀

  @florin – bine bine, da cine plateste pt previziunile mele sumbre? mai ales ca nu stiu dinalea cu “pe data de la ora de o sa iti rupi picioru pe gheatza”, stiu numa dinastea mai macro

 6. Pun pariu ca pe-asta n-o stiati si nici nu a aparut in presa oficiala. Sa traim bine!

  “Apele Capitalei infestatate cu mercur

  Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au stabilit că directorul general şi directorul comercial ai SC PI SRL l-au ajutat pe administratorul firmei să depoziteze, în perioada 2009-2010, aproape 2.300 de tone de deşeuri periculoase, printre care şi 60 de kilograme de mercur, în diverse locuri din Bucureşti şi din judeţele Ilfov şi Ialomiţa, în curţile unor imobile de locuit şi în spaţiile deţinute de anumite societăţi care nu erau însă autorizate pentru această activitate.

  O altă cantitate importantă de deşeuri pe bază de mercur a fost deversată în apă intrînd în circuitul de exploatare potabilă. Pentru a cîştiga încrederea clienţilor, firma respectiva avea sloganul: “Prin noi renaşte natura!” şi se ocupa, teoretic, de neutralizarea substanţelor toxice. Numai că acestea au infestat pînza freatică a Capitalei şi a altor localităţi.
  Cei trei sînt acuzaţi de deţinere sau orice operaţiune privind circulaţia substanţelor şi preparatelor toxice şi foarte toxice fără drept, poluare prin evacuare cu ştiinţă în apă, în atmosferă sau pe sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase, neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase, încălcarea legislaţiei privind regimul deşeurilor şi fals în declaraţii. Ulterior, poliţiştii au găsit deşeuri periculoase abandonate şi în alte spaţii neautorizate din Bucureşti şi din localităţile ilfovene Jilava, Bragadiru, Popeşti Leordeni şi Chitila.
  Mercurul este o substanţă foarte toxică pentru organism. El se acumulează rapid în corp, dar se elimină foarte greu (în aproximativ un an). Contaminarea cu mercur produce boli foarte grave, în vreme ce intoxicarea poate să fie fatală. Mercurul este deosebit de toxic pentru făt şi dezvoltarea acestuia, motiv pentru care femeile însărcinate sînt sfătuite inclusiv să evite peştele oceanic pe perioada sarcinii (carnea acestuia conţine o cantitate mică de mercur). Şi restul substanţelor care au contaminat apele Capitalei sînt periculoase, tocmai de aceea acuzaţii riscă pedepse maxime cu închisoarea. Deocamdată, nu se cunoaşte cantitatea exactă care a ajuns în apele potabile, dar cei de la Apele Române şi Laboratorul de substanţe chimice şi toxice au fost alertate pentru a efectua măsurători. Pericolul este cu atît mai mare cu cît mercurul, alături de alte deşeuri care au contaminat porţiuni din pînza freatică stau mult timp în sol şi pericolul propagării este unul de lungă durată, iar rata mai mare de toxicitate este în jurul focarelor.
  Deocamdată anchetatorii nu au făcut publice locaţiile clare unde au existat aceste contaminari, deşi legea îi obligă să o facă şi să avertizeze populaţia zonei, în plus să sesizeze organele competente care pot lua măsuri de decontaminare. La fel, autorităţile nu au dorit să dea alte amănunte despre durata şi episoadele de contaminare (de cîte ori au mai fost depozitate în timp cantităţi de deşeuri toxice), vorbindu-se doar despre acest incident şi nu despre frecvenţa cu care firma îngropa desuri în sol, ori deversa mercur în apele Capitalei.
  În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au găsit alte aproape 50 de tone de deşeuri periculoase în localitatea Albeşti, judeţul Ialomiţa, pe un teren concesionat firmei. Anchetatorii au găsit 5 bazine, din care patru îngropate şi unul la suprafaţă, de cîte 20 de tone, două dintre ele fiind pline cu o substanţă ce pare a fi ulei uzat, 38 de butoaie de 160 de kilograme fiecare, inscripţionate “Damisol” şi alte 6 butoaie, de o sută de kilograme, ce conţineau o substanţă lichidă de culoare mov-violet. Totodată, au mai fost descoperite trei containere (de o tonă fiecare) în care se aflau reziduuri de vată minerală şi încă 13 saci (de 25 de kilograme fiecare) pe care era scria “Phthalic anhidrida”.
  Administratorul şi directorul comercial al firmei au fost arestaţi preventiv în 19 octombrie, iar în cazul directorului general procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus miercuri punerea în mişcare a acţiunii penale. Tribunalul Bucureşti urmează să decidă, joi, dacă şi directorul general va fi arestat preventiv pentru 29 de zile. Poliţişti de la Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu, în 9 iunie, cu privire la faptul că administratorul firmei a abandonat la fostul punct de lucru al societăţii 60 de kilograme de mercur, o sută de tone de deşeuri toxice infestate cu arsenic, precum şi diverse cantităţi de alte deşeuri periculoase.”

 7. @elle – vezi, d’aia bem noi vodca

 8. @Mogre: Eh, in cazul asta dau eu inca o sticla 😀
  App, ma enerveaza tema asta. Nu pot lasa reply-uri la un comment anume si ma dispera sa scriu @xxx. Ah, si m-am si plictisit de ea. 😉

 9. @Evilvan – OK, dar alege si o optiune: o sa fie sau nu haloimas (adica cu violente de strada) la primavara pana pica guvernul? Eu ma zis ca da, ceilalti doi ca nu. Si orice-ar fi, avem cu ce sa sarbatorim echinoctiul de primavara 😀

  Partea a doua insa sa mor daca am inteles-o.

 10. Gizaz!!! Tema blogului… schimb-o. Te duci in dasboard – themes – change. Doooh!
  De picat, pica!

 11. Tu ori n-ai preceput ori faci misto?

 12. Cred ca nu suntem pe aceeasi lungime de unde de data asta. 😦

 13. Eh, nobody’s perfect. Prin nobody vreau sa zic ca nu ai inteles tu ce am vrut sa spun eu, evident, ca doar altfel nu se poate 😀

 14. mogre ai ratat noua motiune de cenzura de miercurea trecuta cred.

 15. @florin – nope. am ignorat-o, pentru ca nu conteaza. noua lege a invatamantului are sprijinul neconditionat al udemere pt ca vor putea si ei sa invete geografie si istorie in limba romana, reducandu-si prin asta la zero sansele pe piata muncii din rromanika. motiv pentru care nu conteaza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: