Statul de ocupatie. V-am zis io!

Scriam prin septembrie ca statul roman e un stat de ocupatie – motivul fiind utilizarea discretionara a banilor din impozite si taxe.

Eh, abia au trecut 2 luni si balalau aka bashescu aka dictachioru aka consumatoru jucator recunoaste: “STATUL NU E RESPONSABIL PENTRU FIECARE CETĂŢEAN. ACELA ESTE COMUNISMUL“. Acum hai la disecat.

Otzara de toerie: simplificand la maxim, statele democratice pot fi minimale sau sociale(iste). Tot simplist, ele arata cam asa:

  • statul minimal: impozite mici, prestatii sociale minime sau inexistente (includ poate putin fortat si educatia si sanatatea)
  • statul social(ist): impozite mari, prestatii sociale extinse (adica statul e responsabil pentru fiecare cetatean)

Fapte:

  • platim impozite tot mai mari, an cu an, in crestere aproape constanta cam din 2000 incoace (inclusiv cota unica tot o crestere a fost, pt ca a crescut impozitul pe dividende)
  • in ultimii doi ani prestatiile sociale s-au dus pulii de suflet, pe traiectorie directa spre varianta minimala

Concluzie: la prestatiile sociale existente, ar trebui sa platim impozit de stat minimal, dar platim de fapt ca pt un stat maximal. Diferenta intre impozitul minimal si cel maximal sunt bani necuveniti, un adevarat tribut platit statului de ocupatie. QED

PS: Ar fi totusi cazul sa ne lamurim ce ci sum e cu statul asta; in extremis m-as putea adapta si intr-unul social(ist), cu conditia ca puterea sa fie democratica si ca banii din taxe sa se intoarca in proportie de minim 90% in societate.

Sustin totusi statul minimal pentru ca, recunosc, imi covine mai mult. Problema este ca in acest moment statul minimal este unica solutie nu doar pt ca imi convine mie, ci pentru ca in starea actuala de coruptie endemica, in nici un caz nu mai putem avea incredere ca statul social nu va redeveni ce ar trebui sa fie, si desi de vina pt asta sunt in principal gunoierii pedelaci portocalii, si liberalii si pesedacii au abuzat grav.

Asa ca, chiar daca as prefera statul social(ist), cel minimal este o necesitate pe care nu o poate nimeni nega.

Dat fiind ca balalau a recunoscut fara sa vrea ca rromanika e un stat de ocupatie, vorba lui Arsulici, “Pentru aceste motive, Băsescu si Boc trebuie să-si dea imediat demisia!

PS2: Evident, discutia era despre statul minimal economic. De la drepturile civile, libertatea de expresie, religioasa, sexuala si de orice alta natura nu as fi dispus niciodata sa fac nici un rabat.

Advertisements

One Response

  1. Imi place ca tot incerci sa califici si sa clasifici. Nu te-ai prins inca? E romania! (ca in bancu’ ala cu maternitatea unde scria pe usile saloanelor: copii supradotati, copii dotati, ….., handicapati si pe ultima: Bula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: