Balc. Rușine

Rușine vouă, celor care vă adunați să ucideți animale, mânate în bătaia puștii. Nu era mai simplu și costa mai puțină durere a unor ființe fără vină, dacă vă luați dracului un Wii și trăgeați în ecran până vă scădeau gușile?

Rușine vouă, “oameni de afaceri” care vă semnați contractele cu sânge. Vă crăpau pipotele dacă vă adunați în jurul unei mese în vreun restaurant unde numai apa costă cât somonul la supermarket și drojdeați acolo băuturi fine și puneați la cale bișnița secolului, fără să ucideți mai mult decât vă intră în burdihane?

Rușine vouă, amatori care aveți impresia că masacrul e vânătoare. E nedemn pentru o ființă umană să ucidă animalul din foișor, ferit, cu un mijloc atât de infam cum este pușca. Există ceva mai sigur, care să nu vă pună în pericol târtițele umflate?

Rușine vouă, oameni plini de bani, care vă folosiți averea nu ca să faceți bine, ci să ucideți. Nu zic să ajutați vreun adăpost de animale sau să hrăniți căprioare sau să salvați maimuța bonobo. Dar există copii care mor de cancer care ar fi salvați cu cât vă trebuie vouă doar ca să își ia vreuna din parașutele care vi se agață de brațe încă o poșetă, o treanță și o pereche de pantofi. Sau, măcar, dacă nu sunteți capabili să faceți nimic bine, măcar nu faceți rău.

Mi-e scârbă de voi. Sunt de părere că viețile voastre sunt slute și inutile. Rușine.

Păcat că nu știți ce e aia.

Nici voi, ăștia de la noi, la care oricum nu m-aș aștepta vreodată decât la mizerii, nici restul de “vânători” aciuați pe moșia lui Țiriac de prin toate găurile cu vid de umanitate de prin UE.

Advertisements

10 Responses

 1. Inainte sa raspund la aceasta postare am aruncat o privire la Asoaciatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor, E clar ca ce se intampla la Balc nu are vreo legatura cu vanatoarea. Doar cu bunul-simt si cu modul lor de viata. Unul morbid.

  Si irational.

 2. Messo, un nene cu multi bani creste niste porci mai atzosi si-i impusca. Pana aici nimic deosebit, asa cer normele ioropene, asa se killaresc in toate fermele. Problema devine cand numeste aia vanatoare. Ca aia NU e vanatoare. E abator in aer liber. Iar nenii aia cu bani multi sunt casapi. Si stiam ca la noi casapi se faceau tiganii. Fiindca este o meserie rusinosa, de evitat…

 3. Cred ca, mai degraba, rusine noua, nu lor, rusine noua ca stam cu mainile in cur si nu facem absolut nimic. Inca o dovada unde suntem, ca natie, si totodata, ca rasa. A ajuns o cioara ordinara – Tiriac, of course – ca de el e vorba chiar e tigan – sa face ce vrea p…a lui, ca e mosia lu’ ta-su. Marele “sportiv” (ma lasi?), turnator la Secu’, semianalfabet, caracter infect, mafiot se kk in capu’ nostru, da’ nici ca ne pasa, ei as! Da’ stiti pe cine a invitat sa le cante gunoaielor ca el, dupa masacru? Ia ghiciti… Pe alt “mare maestru”, Gh. Zamfir. Are un pret si javra de Zamfir, nu?

 4. Faptul ca milionarul cu manifestari feudale e tigan sau roman este total irelevant.

  Relevant este ca un om cu acces la resurse le foloseste pentru a aduce la o manifestare sadica de putere inca o sleahta de indivizi cu acces la resurse care nu numai ca nu condamna, dar prefera manifestari de acest gen.

  Relevant este ca Romania nu pune nicio stavila acestor practici si infiorator este ca UE nu pune nicio stavila acestor practici, ba chiar o parte dintre participantii la macel sunt reprezentanti ai unor institutii publice ale unor state membre UE.

  Relevant este ca, in vreme ce cateva maini de oameni cu resurse limitate – vezi GIA sau Asociatia ROBI si nu numai – salveaza lunar sute de vieti, o adunatura de indivizi cu gusturi indoielnice la distractie reuseste sa masacreze intr-o singura zi cam tot atatea animale.

  Relevant e ca ei au banii, iar umanitatea nu le este catusi de putin accesibila, asa cum noua nu ne sunt accesibile resursele lor.

  Relevant e ca totul se rezuma la bani. Si viata, si moartea. Nu ai bani, nu poti face nimic. Relevant e ca ei pot face cam orice, dar fac ceea ce fac.

  Deci, tot ce pot sa fac este sa spun ca mi-e scarba de ei si de felul in care isi cheltuie banii.

 5. Porcii e animale. Animalele mai puternice le omoara pe alea mai slabe. Ce frumoasa a fost vacanta la Balc!

 6. Asa o fi, dar animalele mai puternice le omoara pe alea slabe ca sa le manance, nu ca sa faca show-off de prost gust la betie cu sampanie prin foisoare.

  Cu alte cuvinte, pacat de ratiune, ca nu-i folosita.

 7. Nu ştiu dacă ai văzut Whatever Works, http://www.imdb.com/title/tt1178663/.
  În film este explicată mai clar (şi extrem de amuzant), problema psihologică cu care se confruntă cei ce “iubesc” vânătoarea.

  Întrebări pentru vînători:
  – aşa-i că există un ritual (pe care eu îl consider umilitor), pentru primirea în grupa de vînători ? – bataie la fund etc etc (numai un prost crede că e asemănător cu ritualurile triburilor africane de dovedire a bărb[ţiei, acolo chiar trebuie să înfrunţi ceva serios)
  – se laudă sau nu fiecare vînător cu “puşca lui”, cu aluzii evidente între lungimea armei şi lungimea penisului?
  – la chefuri se adună separat de femei şi le trimit pe acestea în altă încăpere?
  – se laudă sau nu cu cuceririle lor amoroase (cît mai multe şi mai diverse)?

  Ei bine băieţi, asta-i homosexualitate latentă combinată cu frustrări. Dacă ar da-o pe faţă, nu ar mai fi atît de frustraţi încît să simtă plăcere la uciderea unui animal…

 8. La câți bani au, și-ar permite dracului niște Xanax și un psihoterapeut. Nu e nevoie să omori animale ca să-ți îneci frustrările.

 9. Da, știu e post vechi, dar doar azi am găsit blog-ul și am citit pe nerăsuflate toate articolele până aici.

  M-a surprins să găsesc o astfel de atitudine după restul subiectelor abordate.
  Eu nu văd care-i problema cu vânătoarea asta.
  Porcii mor repede și carnea-i testată și donată.
  Nu se exagerează cu numărul porcilor sacrificați și din câte știu domeniul ăla-i întreținut corespunzător.

  Care-i problema de fapt ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: