basescu vs. Regalitate

“Abdicarea regelui a fost un mare act patriotic? Nu, a fost un act de tradare a interesului national. Din partea regelui. Asta e punctul meu de vedere”

Hmmm. Cred ca tot comportamentul lui Mihai in perioada aia e discutabil. Cu toate astea, e un fost “sef al statului”. E unul dintre aia care – chiar daca au avut sau nu valoare, indiferent de cine judeca aceasta vaoloare – a reprezentat Romania (nu rromanika plina de base) – acolo unde a trebuit reprezentata.

Emil Constantinescu povestea cum dupa perioada lui de presedintie, in care a apelat in situatii critice la ajutorul lui Ion Iliescu, a fost solicitat de Ion Iliescu in perioada 2000-2004 sa ajute, atat cat poate, in cauze esentiale pentru tara asta, asa cum este ea.

basescu insa, spre deosebire de cei doi, se caca pe toti cei care l-au precedat, ca si cum el si numai el ar fi marele cunoscator al marelui adevar. Toti ceilalti merita ignorati in cel mai bun caz, si impuscati la cealalta limita.

Ei, daca acum, dupa ce Mihai I a fost unul din invitatii importanti de la nunta regala din Londra(daca nu intelegi implicatiile, poti sa mori acum pe loc), chioru isi permite sa se cace si pe regalitate, dupa ce s-a cacat pe toti ceilalti presedinti de dupa 90, inseamna ca avem buba mare.

Inseamna de fapt ca el se crede mai mare decat noi toti, mai mare decat istoria, mai mare decat toata tara asta, asa de napastuita cum o fi ea.

Asa ca hai sictir din nou.

3 Responses

  1. Faptul ca Mihai I a avut un comportament discutabil poate fi un punct de vedere. Sa fim seriosi, cati dintre noi, la 26 de ani, am fi avut maturitatea necesara si stapanirea de sine pentru a fi convinsi ca luam singura decizie corecta in acel moment?
    Dar evident ca asta nu are nici o legatura cu imensa aberatie enuntata de mariner aseara. Nu am fost si nici nu voi fi vreodata monarhist, insa aseara efectiv am simtit cum se caca basescu drept in capu’ meu de patriot-republican-fraier-care-nu-s-a-carat-inca-din-tara-asta.
    Insa, oricat de spumoasa e chestiunea azi, va fi data uitarii mai rapid decat ne-am dori si vom reveni la “ale noastre”.

  2. Iezact asa ziceam si io de Mihai; adica n-o fi fost el tocma sclipitor, da nici sa tarasti prin cacat nu se face.

    Si in plus, nici io nu mis prea regalist, de fapt eram/sunt republican, da sa stii ca bashescu prin prezidentuiala lui m-a convins de laturile bune ale unei monarhii consitutionale.

  3. Si marmota invelea ciocolata. In canada

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: