About

Am citit prea multe tampenii la viata mea si prea multe dintre ele scrise din pacate la modul foarte serios. Si pe deasupra multe tampenii mai sunt si laudate de colegii de breasla, desi de cele mai multe ori substanta acestor lucrari lipseste cu desavarsire.

Totusi, diversi autori de carti isi lanseaza lucrarile cu alti colegi de breasla, se lauda unii pe altii si isi acorda unii altora distinctii. Am citit o astfel de carte, scrisa la 2 randuri, pe un format mai mic de A5, avand doar 70 pagini. Lansata cu tamtam, cu semnaturi si autografe si alte alea, la o prestigioasa facultate din cadrul Universitatii Bucuresti.

La un moment vesel, impreuna cu Messa am luat cartea la bani marunti; ne-am cracanat de ras vreo ora (continea inclusiv aberatii de genul conspiratiei universale, cartea fiind in acelasi timp si lucrare de Master) si am ajuns la concluzia ca daca e ca unii sa bata campii academic, putem sa elucubram si noi, cu diferenta ca noi elucubram lucruri reale, pentru ca traim in lumea reala, in care nu discutam de a intra si a iesi din cacat la modul simbolic, ci la modul destul de direct. Si cel putin pe motivul asta, inainte sa deconspiram diverse conspiratii mondiale prin care sa explicam de ce mi s-a spart cauciucu la masina, putem scrie kestii chiar daca mai la misto, dar cel putin pe bune.

Si mai era ceva – cum muncim in general cam 10 ore pe zi, evident erau elucubratiile unor minti obosite. Da vorba ceea, sa te fereasca Dumnezeu de prost, ca are mintea odihnita.

Altcineva, care inca nu a venit pe blog (dar sper sa vina) mi-a sugerat sa fie o carte de dialoguri, idee care mi-a placut instant. Adica ar fi fost prea tare sa avem invitati de la gunoieri pana la cei mai de vaza intelectuali. Plus ca dialogurile ar fi fost inregistrate – deci ceva mai simplu de folosit.

OK, soarta noastra cruda insa fuse, pt ca timp ioc, cam 10 ore pe zi de munca, viatza e greu and so on. Asa ca am ales pe moment, din motive logistice, sa tinem acest blog, pe care ulterior sa il transofrmam intr-o carte.

Deci ne vedem in vreo 2-3 ani.

15 Responses

 1. Imi place blogul si cer permisiunea de a-l pune in blogroll!

 2. Multumesc 🙂 cu cea mai mare placere 🙂

 3. Placerea e de partea mea!

 4. Ti-am facut reclama! 😀

 5. 🙂 Tocmai vroiam sa intru la tine in blog si sa zic acelasi lucru! Ma bucur ca e reciproc 🙂

  Later edit: acum am vazut si linkul la postarea cu prietenii mei propovaduitorii de stupiditate 🙂

 6. Se poate sa va adaug blog-ul la al meu?
  Sunteti extraordinari.

 7. Multumim 🙂
  Sigur ca se poate!

 8. Bine te-am gasit si … bine ai venit! 🙂

 9. 🙂 Bine ne-am gasit, atunci 🙂

 10. V-am pus in blogroll fara permisiune. 😛

 11. 🙂 Multumim frumos 🙂

 12. salut…um… nu e spam… faci schimb de link-uri?

 13. M-ati determinat sa imi fac si eu un blog, cu toate ca nu sunt un simpatizant. Sa vedem ce iese.

 14. Cool….si iarasi cool…

  Mi-a facut placere sa citesc cateva “post-uri” vis-a-vis de macelarirea gramaticii si a limbii romane. Continua sa–i tragi de urechi pe agramati si “elucubristi”!

 15. interesant blogul, mai poposim pe aici:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: