About

Am citit prea multe tampenii la viata mea si prea multe dintre ele scrise din pacate la modul foarte serios. Si pe deasupra multe tampenii mai sunt si laudate de colegii de breasla, desi de cele mai multe ori substanta acestor lucrari lipseste cu desavarsire.

Totusi, diversi autori de carti isi lanseaza lucrarile cu alti colegi de breasla, se lauda unii pe altii si isi acorda unii altora distinctii. Am citit o astfel de carte, scrisa la 2 randuri, pe un format mai mic de A5, avand doar 70 pagini. Lansata cu tamtam, cu semnaturi si autografe si alte alea, la o prestigioasa facultate din cadrul Universitatii Bucuresti.

La un moment vesel, am luat cartea la bani marunti; m-am cracanat de ras vreo ora (continea inclusiv aberatii de genul conspiratiei universale, cartea fiind in acelasi timp si lucrare de Master) si am ajuns la concluzia ca daca e ca unii sa bata campii academic, putem sa elucubram si noi, oamenii de rand, cu diferenta ca noi elucubram lucruri reale, pentru ca traim in lumea reala, in care nu discutam de a intra si a iesi din cacat la modul simbolic, ci la modul destul de direct. Si cel putin pe motivul asta, inainte sa deconspiram diverse conspiratii mondiale prin care sa explicam de ce mi s-a spart cauciucu la masina, putem scrie kestii chiar daca mai la misto, dar cel putin pe bune.

Si mai era ceva – cum muncesc in general cam 10 ore pe zi, evident sunt elucubratiile uinei minti obosite. Da vorba ceea, sa te fereasca Dumnezeu de prost, ca are mintea odihnita.

Altcineva, care inca nu a venit pe blog (dar sper sa vina) mi-a sugerat sa fie o carte de dialoguri, idee care mi-a placut instant. Adica ar fi fost prea tare sa am invitati de la gunoieri pana la cei mai de vaza intelectuali. Plus ca dialogurile ar fi fost inregistrate – deci ceva mai simplu de folosit.

OK, soarta mea cruda insa fuse, pt ca timp ioc, cam 10 ore pe zi de munca, viatza e greu and so on. Asa ca am ales pe moment, din motive logistice, sa tin acest blog, pe care ulterior sa il transofrm intr-o carte.

Deci ne vedem in vreo 2-3 ani.

10 Responses

  1. Imi place blogul si cer permisiunea de a-l pune in blogroll!

  2. Placerea e de partea mea!

  3. Ti-am facut reclama! 😀

  4. Se poate sa va adaug blog-ul la al meu?
    Sunteti extraordinari.

  5. Bine te-am gasit si … bine ai venit! 🙂

  6. V-am pus in blogroll fara permisiune. 😛

  7. salut…um… nu e spam… faci schimb de link-uri?

  8. M-ati determinat sa imi fac si eu un blog, cu toate ca nu sunt un simpatizant. Sa vedem ce iese.

  9. Cool….si iarasi cool…

    Mi-a facut placere sa citesc cateva “post-uri” vis-a-vis de macelarirea gramaticii si a limbii romane. Continua sa–i tragi de urechi pe agramati si “elucubristi”!

  10. interesant blogul, mai poposim pe aici:)

Leave a comment