Din seria primari oligofreni, azi: Sorin Oprescu

Bucurestiul este un oras minunat. Aer curat, oameni calmi, utilitati prezente pana si in ultimul catun si mai ales, un trafic lejer, relaxat, de-ti e mai mare dragul.

Asa cred ca arata bucurestiul in capul noului nostru primare, Sorin Oprescu. Care s-a gandit a hotarat ca daca tot avem un trafic de cacat, care devine si mai de cacat in timpul sarbatorilor, sa opreasca traficul pe toata luna decembrie pe Bd Unirii, intre Casa Poporului si Piata Unirii, ca sa faca el acolo nush ce happening, cu casutze de lemn in care sa se vanda nush ce toata luna decembrie, de la Mos Nicolae pana la Craciun, anul nou  si mahmureala de dupa.

Dar, dupa ce a blocat cateva zile respectivul bulevard, surpriza, pana si gaborii au fost mai destepti. Si nu oprice gabori, ci fix aia de la circulatie. Care au decis ca pe toata durata zilei, bulevardul trebuie sa ramana deschis, ca altfel dopul care se face la cele doua capete se va propaga pana la marginile orasului. Lucru atat de evident, ca nu trebuie sa fii nici primar, nici macar gabor la circulatie cu zeci de ani de experienta in incurcarea dirijarea traficului. Este suficient sa te uiti in jur sau macar la alte situatii similare ca sa intelegi.

De fapt, este suficient sa nu fii un populist oligofren. Ceea ce primarul nostru cel proaspat ales, dupa parerea mea, se dovedeste a fi.

Dar prostu daca nu-i fudul … adica povestea nu se opreste aici. Nuuuuuu, dupa ce gaborii au dat drumul la circulatie, oprescu s-a apucat sa puna gardulete care sa blocheze banda 1 si sa ramana deschisa pt circulatie doar banda 2, ca oamenii sa se poata plimba in fata casutelor cu copii de manutza si sa cumpere nush ce cacatzi. Sa moara mama, ce atmosfera de craciun e sa te plimbi relaxat, in fum de masina, cu nebuni furibunzi claxonand pe langa tine, inconjurat de garduri de la jandarmerie, dinalea de se pun la meciuri.

Mega-atmosfera de craciun. Plus soferi relaxati, care se vor inghesui ca chiorii pe banda 2 sa ajunga si ei acasa in 2 ore in loc de 30 min, dupa ce si-au bagat pula in draci si au dumnezeit in fel si chip, sa simta in pula mea spiritul craciunului.

Toate astea pentru ca primarul nostru este un populist oligofren. Parerea mea. Si traditionalul SICTIR!

PS: oare cat de greu era sa puna dracului casutele alea pe cele doua trotuare de langa blocuri, care sunt suficient de generoase pentru a permite un trafic masiv de oameni? Hmmmmmmmm, probabil ca nu l-ea deat prin cap. De ce oare?

Leave a comment