Arta avangardista nocturna, cu dureri acute de burta

Azi, noaptea pe la ora 4 m-am trezit lovit plenar de un puseu de arta avangardista: ma durea ingrozitor burta gratie unei diarei groaaaaznice.

Neputand dormi, am stat pe bloguri si pentru inceput redau de la ciutacu citire:

Numai violenta, numai sângele mai poate trezi acest popor de grobieni din enorma-i nesimtire. Ma simt personal jignit de prostia bascalioasa, de acreala invidioasa, de stridenta de toapa a acestei populatii ignare. Fondul ultim al substantei nationale românesti este inadecvarea. Privit la raze X, trupul poporului român abia daca este o umbra: el nu are cheag, radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii (Horia Roman Patapievici, presedintele Institutului Cultural Roman)

Acuma n-oi fi io cel mai mare iubitor de popor roman, ba mai mult de foarte multe ori mi-am pus problema sa emigrez si pana la urma cred ca am s-o fac in Noua Zeelanda, cat mai departe, da cata vreme sunt cotizant activ la bugetu de stat, imi pun si eu problema:

Nea Patapievici, daca te simti personal jignit, iar noi suntem niste grobieni pe langa finutzu de matale, de ce mama dracului nu faci ca Caragiale sa te cari in Germania sau oriunde altundeva? Si ca un om cu asemenea printzipuri, cand esti jignit profund, cum iti mai permiti sa ne toci banii din functia de Presedinte ICR?

Houuuuuuu, demisia, afara si la gara. Paaaaaaa!


Am mai gasit ceva foarte tare la moshemordechai. Merita citit tot postul, am ras cu lacrimi:

E greu să spunem ceea ce e evident ? Expoziţia de acolo nu are nicio legătură cu arta. E o colecţie de căcături şi atât. Kitsch şi latrină. Rahat pur. N-ai nevoie de studii aprofundate de istoria artei ca să faci distincţia dintre desenele de pe uşile veceurilor şi “Noaptea înstelată”. Iar dacă asta s-a înţeles, mai departe e limpede că ceea ce rămâne de apărat nu e libertatea de expresie a artiştilor şi nici criteriul estetic, ci scaunele pe care se lăbărţează cururile grase ale lăudacilor prezidenţiali. Pentru că ICR a devenit sinecura din care se hrănesc mâncătorii de rahat ( care deprinşi cu gustul, pot aprecia poate şi aspectul căcatului). Şi nu e de mirare atunci că ICR se transformă în secţia de propagandă, care stipendiază cretini cu pretenţii estetice contra lins în cur la jucător.

Personal m-am ferit din bun simt dar si din motive practice sa intru in discutia despre arta, apropo de expozitia mirabolanta de la ICRNY. Am sperat ca argumentele “Nu asa se face diplomatie, si in nici un caz pe banii mei” vor fi suficient de puternice si bine intelese, incat neaGoe sa se mute in spatiul privat, unde din partea mea poate mazgali si peretii cu cacat, numa sa nu puta si la vecini.

Dar am vazut ca sustinatorii lui neaGoe nu numai ca nu asculta, dar mai si rascolesc cacatul si te fac si taran idiot prost incult, ca nu intelegi mirabolanta lor arta cu pule – cam asa ceva zicea chiar Patapievici. Pai decat asa intelectuali, mai bine taran, e mult mai sincer.

Ca urmare a celor scrise, nu pot decat sa ii dau dreptate lui moshemordechai, de la care am si aflat de cacatul asta, inca inainte sa se scoale Messa in picioare sa aplaude.


Apropo, Messa, injurai in barba ca niste nesimtiti iti mazgalesc cartieru cu cacaturi de graffitti-uri. Ti-am dat linkul, ai pus intrebarea, acuma hai sa dam dracului si “pe post”. Individul pictat in poze se cheama keke si il gasesti pe blogul prieteniei lui neaGoe, iar daca cauti pe blog mai cu atentie, o vei gasi cu acelasi keke in picturi pe ziduri sau pe asfalt (tot spatiu public) chiar si semnate “Konada”. Linkuri: “keke superstar” si  pe pereti PUBLICI!.

Inainte sa invatam sa nu mai aruncam hartii pe jos si sa nu mai scuipam pe strada, ar trebui sa nu distrugem / alteram proprietatea altora. NeaGoe zicea in ceva interviu ca in arta e vorba de libertate si esti liber sa faci orice cata vreme nu incalci libertatea altora. Pe bune?????????

Mai ceva la povestea asta – keke a fost expus in vitrina la ICR NY. Indiferent daca este al lui neaGoe sau a prietenei lui, mie imi suna a CONFLICT DE INTERESE! – asta cu dedicatie pentru Badin.

Alta faza supertare, vazuta la Lilick (precizare – mi-a mers spotul doar in Internet Explorer): un clip facut de neaGoe sau de ceva apropiati (oare pe ce bani?). Doua faze sunt absolut remarcabile, dar oricum mai multe comentarii gasiti la Lilick

a. neaGoe se considera veriga slaba – pai atunci ar trebui sa isi dea demisia, ca se rupe dracu tot lantul

b. citez, ca e prea tare: ca urmare a generalizarii “e clar deci ca Patapievici tre sa cada si deci si presedintele Romaniei, Basescu”.  Alooooooo, baaaaaaaaaaa, diplomatiaaaaaa! Macar Domnul Basescu, daca nu Domnul Presedinte Traian Basescu, ca esti diplomat la post si ai un protocol de respectat. Ca diplomat nu te adresezi pe un singur nume nici vacii din grajd!!!!!!

Ce e insa si mai tare, pe langa necunoasterea completa a protocolului diplomatic, e ca neaGoe isi permite sa creada ca “dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine” – ete cum a ajuns domu’ diplomat, aka diplomatu pipi, sa se creda cantrul universului nostru romanesc, ca el isi ia mumu ca daca pica el pica si Basescu. :))))))))))) Si Basescu tace, ca orice numa prost nu e.

Situatia e putin pe dos fata de ce zice neaGoe: A3 deja se luase de ICR-ul portocaliu, fara nici o sfiala, si in plina actiune de starnit scandalul a aparut pleasca si scandalul de la NY. La care daca Patapievici isi cerea scuze, se stingea repede toata problema. Dar nu, ca doar ei sunt destepti, noi restul prosti, incuiati si inculti si nu intelegem arta pulii (la propriu). De fapt, neaGoe s-a transformat in motul cacatului, ca sa fiu si eu putin artist avangardist si sa fac o figura de stil.


Si asa de incheiere, sa inchidem cercul in mod artistic si sa revin la moshemordechai, in acelasi post:

Diseară ciutacosfera se manifestă prin vorbe grele. Cu Bogdan Teodorescu. Un tip mişto tare. Cu care se poate vorbi şi despre altceva decât politică. O să vedeţi voi. Dacă îi rataţi acolo ( deşi ar fi păcat) îi prindeţi la măcelul zilei sinteza zilei.

Asta cu macelul zilei m-a spart. Cum ziceam, am ras cu lacrimi. Si imi amintesc de emisiunea cu neaGoe, si asa a fost, macel curat. Dar nu pt ca nu au fost lasati sa vorbeasca, ci pt ca au venit amandoi porumbeii complet complet nepregatiti, fara temele facute.

Mai pe romaneste (vorba lui HRP), neaGoe venise cu  Statutul Corpului Diplomatic, adica avea legea cu el, ca sa arate de fapt ca el nu are nici o treaba cu diplomatia, Iar Valerian Stan, omul cu laptopul, i-a citat exact din legea ref la ICR, exact de unde reiese de ce neaGoe are statut diplomatic, reglementat exact prin legea pe care o avea in fata, sa arate ca legea cu pricina de fapt nu are nici o treaba cu el. Adica temele nefacute GRAV! Normal ca se cheama macel – e ca si cum ai pune o armata de primitivi in fata Wehrmachtului. Adica MACEL!

Pai eu daca eram in locul lui, dupa ce a sarit totul in aer, invatam pe de rost si legea ICR, si Statutul Corpului Diplomatic + protocolul diplomatic + multe alte kestii. Adica mi-as fi facut temele macar atunci, cand “the shit hit the fan”. De fapt eu mi le-as fi facut inainte, chiar la numirea la post, daca acceptam numirea cu pricina.

Gata, se facu lumina, plec si eu la treburile mele.

PS: Am pisoi cam de o luna jumate, si s-a cacat aiurea prin casa. Trebuie musai sa fug sa strang opera de arta, avangardista, nu de alta, da pute nasol de tot.

28 Responses

  1. Ai dat 2 citate…

    1 (unu’) dintr-un Patapievici pe care insasi Patapievici il reneaga (eu nu!) spunand de ceva timp ca nu-l mai reprezinta (pe mine da, da’ io sunt o exceptie, da’ io sunt o exceptie, mie-mi place Romanika, kiar asa de kko cum e ea, preferand-o Americii sau Noii Zeelande par-ie zample, care mi se par mult mai de kkt, da’ dam intr-o alta discutiune!).
    Acuma’ sa ne facem ca nu stim ca Patapieviciu s-a dezis de scrierile de cand nu avea fonctii si coledzi.
    Io zic ca dac-am avea mai multi fonctionari scarbiti de Romanika, ceva-ceva s-ar schimba; da’ noi avem doar d-aia multumiti tare de starea de fapt de la noi si care nici in ruptu’-capului n-ar schimba ceva ce-i hraneste atata de bine, model preluat si de fostu’ revoltat, Patapievici.

    2 (secundo), un citat din moshemordechai, declarat pe fatza anti-piratu’ de la carma Romanikai, un citat care seamana perfect (pare copie) a atacurilor lui Savonarola la adresa artei promovate de Lorento de Medici (imi place mult ultima fraza, in care daca inlocuiesti “ICR” cu “blogu’ lui moshemordechai” citatu’ sta la fel de tzantosh in picioare:
    “Şi nu e de mirare atunci că blogu’ lui moshemordechai se transformă în secţia de propagandă, care stipendiază cretini cu pretenţii estetice contra lins în cur la jucător.”

    PS- Ciutacu nu e tot mancator din blidu’ Felix-motanu’-se-curist? (ca despre nea Teodorescu, stim la masa cui a cantat si cantata mai nou)

    Repet a N-a oara, nu-mi place Neagoe, arta pomovata de ICR nici atat, da’ calitatea atacantilor lui (de partizani sau chiar mercenari-cu-pixu’-virtual in slujba Felixului) ma face sa le iau apararea; chit ca se duce continuu discutia spre analiza artistica, NU arta este atacata de vre-o luna de zile, iar sa faci pe moralistu’ si patriotu’-dezinteresat in timp ce tu iti iei solda de unde si-o iau totzi astia, mie-mi pute a fecala din zisa Patapieviciului de pe vremea cand nu se inregimentase…

  2. @ Tiberiu

    De acord pana la un punct. E politichie, e Felix, da am si eu o pata pe astia care in loc sa ste in banca lor se dau mai destepti si mai moralisti decat noi, restul prostilor – a se intelege in primul rand intelectualii de marca din romanika si epigonii lor.

    Dar am si pata pe parlamentaru care dupa ce ca toaca degeaba tot banu nostru, cand il tragi de maneca urla la tine sa il respecti. Au fost mai demult niste faze dastea, nu aveam inca blogul si acum in campanie cam greu sa prinzi.

    Ideea e ca pe langa ca ne toaca banii, ne mai si explica pe fata cat de prosti suntem noi fata de ei. Asa ca la faze dinastea nu pot decat sa urlu si eu, indiferent daca sunt in cor cu marinaru, cu felix sau chiar cu molicelu.

    Si urlu pana ma plictisesc sau pana se rezolva ceva. Deci pana ma plictisesc.

    Ref la grafitti, problema e ca sunt facute in spirit de fronda, si da, pe proprietatilor oamenilor sau pe proprietati publice. Se vede din toata atitudinea gastii ca ei se pisa pe noi toti ceilalti si ca grafittiurile astea sunt o forma de manifestare care exprima exact asta – ca se pisa pe noi. Ei bine, nu pot fi de acord.

    Daca nu ar desconsidera pe toti si toate, sunt convins ca ar face cu totul altceva – am vazut street art, facuta cu sprijinul primariilor, care m-au dat pe spate. Deci se poate.

    Parerea mea.

  3. haide mah, am ajuns in 2008 la discutii despre ai voie sau n-ai voie sa faci grafitti?

    Mogre, ce tu nu intelegi e ca tot scandalul a pornit de la niste oamani care erau ofiticati pe ICR ca nu-i baga in seama (aia de la New York Magazin), plus un ins care e evident dus cu pluta rau de tot (Horvarth). B

  4. Badin si Antena 3 l-au preluat ca le dadea bine la audienta si mai era implicat si Patapievici, un dusman declarat de-al lui Felix, dupaca care toata lumea s-a apucat sa scormone rahatul.

    Ce fac aia nu se mai cheama de mult jurnalism. Citeste orice manual de manipulare si ai sa vezi cat de mult seamana. E celebra “calomniaza, ca ceva tot ramane”.

    Faptul ca lumea a sarit in apararea ICR-ului, a lui Patapievici si a lui Neagoe, nu inseamna ca sunt admiratori ai acestora. Pur si simplu inseamna ca nu inghit mizeriile unor pseudo-patrioti, jurnalisti etc. E o situatie din aia in care trebuie sa alegi o tabara sau alta. Ei bine, eu nu vreau sa stau acolo unde boraste Stan sau Badin sau Horvarth.

    Poate ca unele din lucrurile pe care le scriu sunt discutabile, dar uita-te mai bine in jurul tau si vezi alaturi de cine stai… Chiar te simti bine in asemenea companie?

  5. @Mihai

    In primul rand apreciez foarte mult schimbarea tonului.

    Si acum pe fond:Nu ai voie sa faci grafitti TOCMAI pentru ca am ajuns in 2008, cu pretentii de civilizatie. Indiferent de calitatea artistica, nu ai voie. Dar poti urma procedura desacrisa de mine, si atunci ai voie. Asa stau lucrurile intr-o tara civilizata. Sa stii ca si in state, politia ii aresteaza pe cei care fac grafitii unde le vine lor.

    Cat despre scandal, a pornit INAINTE de expozitie, tocmai se aprindea, bineinteles la initiativa A3 & co. Iar neaGoe, fiind un individ care nu avea sub nici o forma ce sa calce acolo, a gafat profund. Nu zic ca Horvath e sanatos, dar tocma daia tre sa fii diplomat, ca nu stii de unde explodeaza cacatu. Ori nea Goe a fost muuuuult depasit de situatie. Oricum, pana aici treaba mai putea fi linistita – cel mai eficient cu retragerea lui neaGoe + scuze + inchiderea expozitiei, dar in extremis mergea si numai cu scuze (indiferenta daca a jignit sau nu, doar si pentru perceptia jignirii).

    Numai ca si Patapievici a fost la fel de competent ca si subordonatul lui – s-a apucat sa ne spuna tuturor sa suntem prosti, ca de fapt pula pe pereti inseamna nush ce miracol de arta. Ei bine, intr-o tara destul de retrograda, recunosc, asta a fost o eroare MAJORA de PR. Si a dat apa la moara, celor care oricum erau cu tinta pe el.

    De fapt, nu a facut decat sa de foc cu totul la intreaga situatie, si oricat l-ar fi protejat prietenii marinarului de la realitatea TV, nu au putut sa il scuteasca cu totul de atacurile alorlati.

    Mai exact, din greseala in greseala, spre victoria finala. Cu neaGoe pe post de capsa la expozibil. Btw, neaGoe nici pana acum nu a inteles ca e diplomat care a gafat GRAV. Ar trebui dat URGENT afara.

    De aici, e scandalul ICR de fapt – cu fonduri, cu turnatori, cu intelecutali inchipuiti, totul sub umbrela portocalie.

    O ultima idee – nu sunt inregimentat nicaieri – nici la portocalii, nici la verzi/rosii. Sunt 100% independent, numai ca nu imi plac deloc anumite lucruri – vezi postul de mai sus.

  6. @ Mihai G

    Mai ceva – si mie imi place modul de argumentare al lui Stan – taios, exact, informat, la obiect, chiar daca nu imi place cum se comporta.

    In emisiunea macelul zilei cu neaGoe, V Stan a aratat pt oricine vrea sa vada ca neaGoe era complet in afara situatiei, venind complet de nepregatit.

    Dar ATAT de nepregatit in ce priveste statutul lui, incat Stan, care de obicei era doar BINE pregatit, Stan parea insai INTRUCHIPAREA PREGATIRII.

    Ma refer bineinteles la partea cu statutul diplomatilor si legea ICR, cand neaGoe zicea ca nu e diplomat si alalalt ca e.

  7. @ everybody

    Nu mai pot sa ma opresc din ras de fiecare data cand ma gandesc la macelul zilei.

    Pana la urma totusi indivizii sunt competenti ai dracului daca reusesc sa o faca de fiecare data “macelul zilei” si pana acum nu i-a macelarit nimeni pe ei.

  8. Tot nu pricep cu ce a gresit Neagoe. Ca a scris un text?

    Oamenii aia au spus pe post ca omul bea urina si se drogheaza cu ketamina. N-am auzit scuze pentru asta. Iar Stat e un dement frustrat si agramat, care nu era atent la argumente, urmarea sa demonstreze nu-s ce chestii cu svastica si nu-l bagau in seama nici macar aia din regie.

    Daca ICR crea un scandal la nivel diplomatic, daca existau proteste oficiale din partea unor organizatii de evrei sau de anitnazisti, ce spui tu are sens. Dar nu exista un asemenea scandal.

    Plus ca Neagoe a fost bagat in scandal la vreo saptamana si ceva dupa. De ce sa-si dea demisia? De ce sa-si ceara ICR scuze? Ca urla limacsii lui Felix? De ce sa se inchida expozitia, pana la urma?

    apropo de grafitti… Da, stiu ca sunt arestati. Si ei stiu, dar o fac. Vezi ca te contrazici… Acum nu-s cata vreme ziceai ca daca e “street art”, ce cauta intr-o galerie, iar acum zici ca ar trebui sa o faca doar in cadru organizat. Ei bine, au facut-o… 🙂

  9. @Mihai G

    Greselile lui Neagoe

    – ca a acceptat postul, fara sa aibe un profil moral “ireprosabil”, asa cum postul o cerea
    – ca a acceptat postul fara sa stie ce inseamna – a aflat ca e diplomat abia cand “the shit hit the fan”
    – ca a organizat o expozitie obscena, intr-o reprezentanta diplomatica (altfel, serios, era ok)
    – ca a organizat o expozitie in care si-a batut joc de niste simboluri sfinte pentru unii cetateni ai tarii in care era la post, evident din postura diplomatica – vorbesc de cele 2 menore, nu de ponei; daca era doar poneiu, scapa
    – ca nu i-a sanctionat pe zacusti si ca nu a intervenit imediat pentru repararea situatie, atunci cand zacustile au inceput sa mazgaleasca peretii cladirii consulatului (da, au mazgalit si afara, pe balcon)
    – ca in momentul in care a fost luat la rost, intelegand ca e pe punctul de a declansa un scandal din postura de diplomat (adica total incompatibil!!!) in loc sa isi ceara scuze instant, a perseverat
    – pentru ca el si patapievici ne-au explicat noua, contribuabililor ca sunte prosti pt ca nu intelegem arta moderna, ceea ce e o jignire a clientului (adica ala care da banii)
    – pentru ca nici macar dupa scandal nu si-a facut temele si s-a facut de cacat la macelul zilei
    – pentru ca atunci cand tot parea (sau putea) sa se termine, in loc sa taca si sa lase spiritele sa se linisteasca, a mai scos un spot in care el, diplomatul, care trebuie sa se supuna statutului cu pricina, face inca o serie de gafe
    – mai am, dar fac scurta la degete daca scriu chiar tot

    Si da, este scandal, pt ca acolo a fost politia, care s-a retras pentru ca nu i s-a permis accesul fiind teritoriu CONSULAR. Iar Antidefamation League din cate stiu eu a inceput procedurile de sesizare.

    Si mai ceva – in diplomatie scandalul se manifesta in primul rand subteran; daca ajunge la suprafata e deja foarte grav.

    De ce sa-si ceara scuze si sa isi dea demisia? Pentru ca a dat-o in bara in misiunea diplomatica incredintata. Iar scuzele nu trebuie sa si le ceara limacsilor, ci cetatenilor romani in ansamblu, sau generic “celor care l-au jignit”

    Ref la Stan, am zis si eu ca sunt unele lucruri la el care nu imi plac, dar in nici un caz nu poti sa il acuzi de argumentare ilogica. Am impresia ca omu si cand greseste o face intentionat, ca sofism, deci in creierul lui e o masinarie logica puternica, careia bineinteles ca neaGoe, un zero fiind, nu i-a facut fata. Poate ar fi bine sa te mai uiti odata la emisiune – o gasesti integral aici – http://www.antena3.ro/ramuri/sinteza_zilei_11_08_2005.ram – cauta minutul 17 si ceva

    Apropo de “limacsii lui Felix”, “dementul frustrat si agramat” samd – astea sunt tehnici de manipulare, folosite in special in razboaie, dar nu numai. Se cheama “calling names” si ii reduce celui numit atributele umane, coborandu-l la nivelul “poreclei” atribuite. Altfel spus, nemtii erau “verze” (Kraut), vitnamezii erau galbejiti, iar americanii yankey. Pls, nu mai incerca dinastea, cel putin nu cu mine.

    Expozitia trebuia inchisa pentru ca era jignitoare, in special din cauza menorelor. Ne plaseaza ca expresie diplomatica de partea cealalta a baricadei. Nu mergea expusa nici macar la Teheran, din exact acelasi motiv. Am sa incerc sa scriu un post separat apropo de respectarea valorilor celorlalti, cu trimiteri directe la neaGoe de data asta.

    Iar apropo de grafitti, street art este o forma de manifestare aparuta intai pe strazi, ulterior fiind mutata in alt spatiu, dar cu aceleasi tehnici si valori. De acolo vine numele. Dar asta nu le da dreptul sa mazgaleasca nimic din spatiul public, nici macar peretii cladirilor proprietate personala, fara autorizatiile corespunzatoare.

    Dar, repet, nu inteleg tinutul cu dintii de Cristian neaGoe – daca ar fi fost sacrificat, iesea si el mai putin sifonat, si Patapievici, basca ca putea sa il mai bage pe undeva dupa ce se linisteau apele. Deci,
    de unde vine obsesia asta de a demonstra ca neaGoe avea dreptate? in ciuda tuturor, romani sau nu?

  10. Politia a fost chemata de Horvath. Ala e nebun. Nu se pune. Antidefamation League don’t give a shit pe toata povestea. Chiar ei o spun:

    http://sfwd.blogspot.com/2008/08/anti-defamation-league.html

    Deci NU e scandal. Restul e tacere.

  11. Mihai, presupunand ca ADL nu ar face nimic, ceea ce mma indoiesc, dar voi mai sapa si eu, sa te duci si sa faci misto de menora, adica simbol sfant pentru unii, oridune in lumea asta, este o gafa diplomatica, execptand situatia in care vrem sa ne aliem cu iran, palestina si siria. Hai sa fim seriosi.

    Plus ca sa expui pule ca expresie a culturii unei natiuni (chit ca eu sunt convins ca noi nu prea avem asa ceva) lasa sa se inteleaga ca noi de fapt atata stim: sa desenam puli, sa desacralizam menora si sa facem misto de dumnezeu si de moise, adice de niste personaje care inseamna foarte mult in lumea asta pentru foarte mult.

    Ceea ce se califica pentru gafa diplomatica. Au fost dati afara oameni din diverse ministere de externe pentru muuuuult mai putin, pentru ca asta este rigoarea diplomatica. Totusi, daca neaGoe vrea sa faca asta la NY, si e atat de important sa o faca, de ce nu o face din resurse proprii si in nume propriu?

    Si mai ceva: actele de huliganism asupra consulatului – ma refer de mazgalirea peretilor exteriori, SUNT ERORI DIPLOMATICE GRAVE. Mai simplu, acolo unde ar fi trebuit sa fie creme de la creme, a aparut o gasca de huligani, atat dupa standardele noastre cat si ale lor.

    Poate pe tine neaGoe te reprezinta; poate scandalul, murdarirea valorilor si obscenitatile sunt scopul vietii tale; nu stiu, dar daca e asa, si daca e valabil si pt neaGoe, e ok; puteti sa o faceti IN NUME PROPRIU si PE BANII VOSTRI. Nu in numele unui stat care dpdv diplomatic face eforturi mari sa fie luat in serios ca partener extern.

    Probabil ca nici oamenii care s-au revoltat si scarbit aici in romania nu conteaza; dar tine minte asta: cata vreme se urla este scandal. Si este scandal generat de incompetenta crasa a lui neaGoe, care ca un intelectual autentic, a avut aroganta sa cread ca se pricepe la toate. Ei bine a dat-o in bara, si inca in diplomatie, unde o privire urata e motiv de scandal.

    Capisci?

  12. Inca una. Fix tu mi-ai zis ca Iorgulescu ar fi zis ca nu e tocmai treaba Comisiei Senatoriale. OK, uite ce a mai zis Iorgulescu, in conditiile in care se tine departe de scandal.

    A.I.: Nu cred ca acesta este rolul Comisiei pentru Cultura a Senatului. Vor avea probabil o concluzie, vom vedea cum este formalizata aceasta. Situatia de acolo cred insa ca ar trebui sa faca obiectul unei competente si autorizate discutii si analize in interiorul ICR. Pentru ca nu vreau sa comentez acum ce s-a intimplat, dar am vazut si eu in citeva emisiuni televizate exponatele de acolo si niste fotografii si marturisesc ca nu mi-au spus nimic. Parea o arta naiva, ca sa nu-i spun infantila. Nu stiu daca ajuta Romania sa participe cu astfel de expozitii. In plus, asa cum se stie, unele dintre ele aveau anumite aspecte pe care eu le-as denumi obscene, iar altele aveau si inscrisuri naziste, ceea ce nu este permis. Nu stiu daca noi, romanii, ne ducem in America sa aratam svastici. Cultura noastra, valorile noastre nu cred ca de acolo sint. Mi s-a parut ciudat obiectul acela, era un fel de papusa roz, un ied roz cu un os in fund si o svastica pe picior. Nu vreau sa comentez mai mult, dar nu mi se pare reprezentativ pentru ceea ce cred ca ar trebui sa duca, sub raportul calitatii si al valorilor, si avem suficiente, har Domnului, cultura romaneasca in Occident, fie ca e vorba de Europa, fie ca e vorba de Statele Unite.

    Imagineaza-ti ce ar fi zis daca era implicat.

    Culmea, fix tu scoti din context, aparatoru lu neaGoe, care se plange ca altii il scot pe el din context. Nu vreau sa spun ce context, ca ar suna foarte urat.

  13. Sapa. E un mail oficial primit de la ADL. Restul sunt speculatii sau interpretari personale.

    “Coaiele lipsesc cu desavarsire. Ca si coloana vertebrala dealtfel, impreuna cu bunul simt si onoarea.”
    Exact, doar ca prietenilor tai Horvart, Badin si Antena 3.

    Ma acuzi si pe mine de manipulare, dar scrii neaGoe si iti place ideea de “diplomatul pipi”.

    Uita-te putin la reactiile din preasa, elimina trustul Intact din calcul, si ai sa vezi ca nu exista nici un scandal. Si aia nu e o menora, uita-te un pic mai atent la ea.

  14. Mihai,

    Incearca sa afli ce presupune diplomatia. Am specificat lucrurile astea inca in primul meu post pe tema asta – https://elucubratie.wordpress.com/2008/08/08/diplomatie-a-la-cristi-neagoe

    Daca totusi crezi ca neaGoe se incadreaza ca diplomat , mai studiaza. Iar daca totusi crezi ca se incadreaza, incearca inca si inca odata, pana te lamuresti ca NU.

    Ref la Intact – nu ii pot scoate din calcul pt ca au audienta. Tu ai respect? Sau crezi ca esti singurul care contezi?

    Da, scriu neaGoe la misto si de cateva ori am scris si diplomatul pipi. E parerea mea, pe blogul meu.

    Iar A3, Horvath si Badin nu sunt prietenii mei. Daca ai fi fost atent, ai fi observat ca Horvath nu publica aici, pt ca nu ii mai accept comentariile. A3 e o institutie iar Badin e posibil sa imi placa, dar inca nu am decis.

    You assume too much.

  15. =))=))=))

    eu asum prea mult

    =))=))=))=))

    hai pa

  16. Multumesc ca ai facut fata acestei dezbateri aca un adevarat intelectual, ca un mandru reprezentant al ICR-ului Patalogic si a intelectualilor romani, de mare finete si valoare. Demonstrezi cu succes ca ai deprtate.

    Iar iesirea din scena este exeptionala.

    Felicitari! Ai putea fi un intelectual roman desavarsit, candva in viata ta. Dupa chipul si infatisarea “maestrului”.

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

  17. cand dai de obsedati, te retragi… uneori e amuzant

    cazul tau

  18. asa, mai zi, intelectualu lu tata

    se pare ca tot in insulte finalizezi

  19. Mogre, iti place sau nu, sustii cauza unor ratati ce nu se pot pune decat in slujba unui Felix; ASTA este dubla-masura!
    Injuri k tot romanu’ normal si cu creier ce fac astia de 20 de ani din tarisoara asta si in final din viata noastra, da’ cand cineva nu-ti place, recte gasca lui Neagoe (care nici mie nu-mi…) te faci frate cu dreacu’ intr-un desfintarea nasoilor.
    Asta este dubla-masura, sustii un razboi mediatic care-l are evident pe Felixake k tartore, situandu-te brusc in tabara celor ce-i injuri in restu’ timpului, FIIND CONSTIENT (fiindca nu esti nici prost, nici prost-informat) de asta.
    Una-i sa nu-ti placa arta ipokimenilor si sa nu fi de-acord cu prapadirea banului public pe kkturi si totalmente altceva sa-l consideri pe pishcotaru’ Patapievici si putzoii lui k mai rau decat securistu’ Felixake-Intact si lingaii lui!
    Nu ti-s prieteni, da’ nu stiu daca realizezi ca te-ai pozitionat in tabara lor, tu injurand doar unidirectional si facandu-te ca nu realizezi sursa si miza reala a acestui mare fas.

  20. @Tiberiu

    Am o singura tabara: a mea.

  21. Iar daca optiunile mele coincid cu unii sau cu altii, care imi plac sau nu, nu am sa imi schimb optiunile. E parerea mea, o sustin. Si evident judec inainte sa ma exprim.

  22. tot nu ma pot abtine sa nu citesc ce a priceput mintea romanasului din toata chestia asta cu ICR. Ca de obicei, le scapa esentialul si se pierz ca maga in bezna. Se tot discuta de neaG, pata se-njura si se ia matraguna, ca-n evul mediu, unde ne aflam, si nu deloc intamplator. Problema (si SCANDALUL!) are doua fete: 1) funtionari publici cu rang de ministrii secretari de stat (papap si c suteu) organizeaza PE BAN PUBLIC manifestari in INCINTA CONSULATULUI ROMAN LA NY care expun insemne naziste INTERZISE de legea statului NY (de altfel nu venea politia doar asa c-a vrut Horvath), si OFENSIVE la adresa unui popor si stat PUTERNIC (in treacat, vom plati amarnic pentru asta, nu acum, mai pe urma si fara sa stim de la ce ni se trage). 2) ca dovada de completa ANORMALITATE nimanui nu-i pasa de IMAGINEA , BUZUNARUL SI PRESTIGIUL ROMANIEI decat in momentul in care chestia poate fi exploatata politic CUM S-A INTAMPLAT ACUM. New York Magazin (nu Horvath) a publicat multe alte articole despre imensele porcarii pe bani publici in decursul ultimilor ani -vezi arhiva pe net- dar n-au avut nici un ecou in presa centrala pana ACUM (doi ani in urma ICR a adus la NY o piesa cu titul FUCK YOU EUROPA, chiar in prag de aderare la EU, dar articolul DUR publicat in NY magazin n-a atins nici o coarda sensibila). CONCLUZIA: se schimba garda, curlangii si lingaii, tot pe banii nostri de imbecili, publicul s-a impartit in doua pro felix si pro base, fara sa vada ca intre ei este semnul EGAL si ANORMAL. Doar ca sa-l injure pe ciutacu, tzoapele sunt gata sa faca sex cu neagoe, si ca sa-l minimizeze pe PATA alte tzoape injura intreaga intelectualitate romana care nu s-a bagat nici in pishat nici in kkt pana acum. Din nefericire, Patapievici avea dreptate, suntem asa de prosti ca nu meritam altceva.

  23. :-)))))))

    Dreacu’ ie al dreacu’!
    Cum le aranjeaza el pe toate, mai rar asa o ironie.
    Umbla prin Europa o blasfemie mult mai evidenta comparativ cu poneiu’-svasticat pe cur, pe care blasfemie se-nghesuie s-o expuna muzee si galerii mult mai coioase decat rapciuga ICR-ului.
    Nu m-am putut abtine sa n-o comentez pe blog. :-))

  24. @crabby

    Perfect de acord la punctul 1, vom plati si nu vom sti de la ce ni se trage.

    Ref la 2, nu avem cum sa stim tot ce se intampla in NY, mai ales ca nu lucram toti in presa si chiar si asa ar putea scapa.

    Totusi cred ca scandalul trebuie vazut nu dintr-o tabara sau alta, ci din afara. Indiferent cine a adus stirea in tara, din ce motive, tot e bine a a ajuns aici. Iar daca as fi portocaliu, tot nu ar trebui sa ma pun de partea lui neaGoe, doar pt ca stirea vine de la Felix. Iar daca as fi pe partea cealalta, nu ar trebui automat sa ma arunc in cap impotriva lui neaGoe, fara sa analizez putin.

    Exact asta am facut: m-am interesat, m-am enervat si am inceput sa spun si eu ce cred. Din pacate toti cei din tabara portocalie ICRistica m-au acuzat la un moment dat ca as fi in tabara lui Felix, pt ca ei numai asa stiu sa gandeasca, in alb si negru.

    Totusi, daca am aceeasi parere cu cineva nu inseamna nici ca suntem in aceeasi tabara, nici ca avem motive identice care stau la baza parerii.

  25. @Tiberiu

    Am vazut broscoiu crucificat si sincer sa fiu mi se pare ca e la fel de artistic ca si poneiul sau “keke” de pe pereti. Adica DELOC.

    Diferenta insa e ca nea Martin Kippenberger nu este nici diplomat si presupun ca a facut kestia aia din bani privati. Mai apare problema cine finanteaza expunerea, dar nu cred ca ala e Vaticanul.

    Vreau sa spun ca daca exista motive de scandal, ele nu sunt nici macar 10% din ce motive exista la ICRNY, unde povestea este facut din bani publici, ca act diplomatic, in numele unui stat intreg

    Ar trebui totusi sa ne simtim mai bine ca si altii au “hartistii” lor?

  26. @ Mogre

    :-))) Ar fi grozav pentru artistii promovati de ICR sa se poata compara cu nea Martin Kippenberger (i-am facut o prezentare ciudatului, fiindca ce-am gasit despre el mi-a placut).

  27. SIRIA,IRAN,BALCON.
    Presedintele Basescu a hotarat sa lase expozitia AL-QUEDA de la ICR,New York deschisa pana la sfarsitul mandatului. Desecrarea menorelor continua, de si expozitia trebuia sa fie inchisa la 15 August. Lucrarea uriasa pe un perete intreg, in care pe simbolul sacru al evreilor sa manjit cu sange, cuvantul Fuck ,poate fi vazuta zilnic prin geamul galeriei Romania,si de lucratorii celei mai puternice organizatii evreiesti din lume Anti Defamation League.Stiu ca este greu de crezui, dar sediul acestei institutii se afla la doua minute,in colt cu cladirea ICR. Cenzura din tara a reusit sa ascunda ca mana blasfemiilor este arabul OMAR MARWAN AMBAKI ,artistii romani fiind doar decorul si diversiunea. Aceasta lovitura fara precedent a propagandei extremiste a dus la deschiderea unei anchete, descinderea politiei,presiuni politice,si mai curand innoaptea de 31 octombrie o unitate specializata in”Hate Crime” a luat noi probe. Se parea ca nimeni si nimic nu poate sa infrange dorinta lui Basescu, de a face placerea noilor prieteni arabi .Dar profanarea mormintelor de la cimitirul din Bucuresti a creiat peste noapte o situatie noua, absolut exploziva.Se profileaza un scandal international care va duce nu numai la inchiderea expozitiei ci si a presedintelui Deocamdata.

  28. De-aia-mi place mie nea Robi si nu vreau sa-l banez (ii sterg doar dublele); ne face sa ne radem, si traim mai mult! 😉
    Plus ca, comparativ cu el, pana si eu par sanatos mental si dashtept-foc! :-))))

Leave a comment